Teaterduoen Tone Holte og Harriet Müller-Tyl presenterer:

Veien til mannens hjerte…

Musikalsk kåseri basert på den historiske «syngende kokebok» fra 1833

Foto: John Vedde

Spilles fra mai 2023. Ta kontakt for mer informasjon og booking: Tone Holte, tlf. 41103470 / tone.holte@online.no.

Kommende forestillinger

Mandag 22. april kl. 14:00 – Smia flerbrukshus. Billettsalg.

Torsdag 25. april – Huskestua, Ullerud helsebygg. Tidspunkt annonseres senere.

Les om eldre forestillinger

Hva kan du forvente:

Året er 1840. Du er invitert inn i et velstående hjem på Christianias beste vestkant. Vertskapet varter opp med noe godt i glasset og et musikalsk kåseri med selveste Madame Taffel ( Tone Holte). Her blandes klaverspill og dannet sang med ærverdige oppskrifter og kloke kjærlighetsråd til både den gifteferdige pike og den modne kvinne. Alt hentet fra datidens «selvhjelps-litteratur», først og fremst kokeboken som ble utgitt i Christiania i 1833: « Den Norske Husmoder i sit Kjøkken og Spisekammer eller Norsk Husholdningsbog indeholdende Koge, Stege, Bage og Syltekunsten i alfabetisk Orden på Vers». Her er alle oppskrifter skrevet på velbekjendte melodier, slik at de lettere kan hefte seg til hukommelsen hos de piger som ennå ikke behersker lese- kunsten. Genialt!
Med seg på klaver og vokal har madammen Thelma Olsen ( Harriet Müller-Tyl), en kvinne Madame Taffel i følge eget utsagn egenhendig har plukket opp fra rennestenen og gjennom noe tid har undervist i klaverspill, sang og dannelse. Forsamlingen får selv dømme om hun har lykkes i sine bestrebelser…

Les mer den historiske bakgrunnen for forestillingen her. (pdf)

Smakebiter fra premieren i Askim prestegård:

«Kokeboken»

«Kjærlighetsråd»

«Thelma og Madame Taffel»

Varighet:

Kåseriet varer ca en time ( uten pause) . Vi oppmuntrer til felles bespisning av kokebokens eminente dessert «Jomfrucreme» i etterkant av kåseriet. Artistene bidrar med oppskrift, og ledelse av allsang av sangen til «denne skjønne rett».

Krav til scene:

Forestillingen kan spilles på små scener og i forsamlingslokaler. Vi trenger minimum sceneplass 2m ( dybde) x 3 m ( bredde).

Passer for:

Den matglade, den musikk-glade og / eller den historisk interesserte. Vi serverer lun underholdning basert på autentiske historiske og musikalske kilder. Til opplysning eller kun blot til lyst!
Vi henvender oss til foreninger, historiske spisesteder, museer og andre arenaer der vi kan treffe et publikum som vil nyte et glass bringebærvin /saft og tilbringe litt tid med to syngende kvinner fra en fordums tid.

Medvirkende:

Madame Taffel – Tone Holte

Tone er vokst opp i Oppegård og bor nå i Drøbak. Hun har i flere år arbeidet som kulturformidler – som skuespiller, faglitterær forfatter, dramatiker, forteller og foreleser. Hun har skrevet flere historiske spill, og bl.a. tatt for seg temaer som vikingtid, innvandring ( barfotjenter) og polarhistorie. Hun har utgitt flere CD-plater og faglitterære bøker. Tone har jobbet med innsamling av gammel sangtradisjon i Follo og Østfold. Hun har jobbet med research til «Veien til mannens hjerte» sammen med Anne-Lise Wego , og det er Tone som har skrevet manus til denne forestillingen.
Les mer om Tone på: www.roskva.no .

Foto: John Vedde

Thelma – Harriet Müller-Tyl

Harriet er kulturformidler og bor på Ås. Hun har også bodd og jobbet 20 år i Wien. Der utdannet hun seg både til musikalutøver og senere jazzsanger- og pedagog. Hun utgav flere album i både Østerrike og Tyskland, sang ved jazzfestivaler og var med i musikaler. Ved siden av å nå synge i showgruppa «Skrattvatten», «Harriet&Siw – kortreist jazz» og med sin egen jazztrio, komponerer, produserer og framfører hun musikaler med Ås musical club. Hun har sitt eget firma STEMMESKOLEN med 7 kor, gir sangtimer og organiserer konserter.
Les mer om Harriet på: www.harrietsynger.no.

Foto: John Vedde

Regissør: Per Arne Øiestad.

Alle foto: John Vedde.