Hurtigruten

 

De to siste årene har jeg jobbet i 100% stilling som ekspedisjonsleder i Hurtigruten langs norskekysten (Bergen – Kirkenes – Bergen). Det innebærer at MS Nordkapp er mitt “hjem” 22 dager av gangen, før jeg tilbringer 22 dager på fri hjemme. En turnus som gjør at jeg både får jobbet med kulturformidling til sjøss og på land ….

Mitt liv som sjøkvinne startet i 2013. Da var jeg en del av “Fram” sitt ekspedisjonsteam på en månedslang reise fra Island til Gran Canaria, via Færøyene, Hebridende, Shetland, Orkenøyene, Skottland, Norge, Tyskland, Frankrike, Spania, Portugal, og Marokko.I 2014 deltok jeg på et pilotprosjekt på  MS Finnmarken og arbeidet der også som en del av et ekspedisjonteam på strekningen Bergen – Kirkenes – Bergen.Våren  2015 reiste jeg rundt Island med  MS Fram som en del av eksepedisjonsteamet, noe jeg gjentok i  juni 2017 med MS Spitsbergen. ..

Ekspedisjonsteamets oppgave  er  å gi relevant kunnskap til passasjerene knyttet til seilingsruta. Som kulturformidler med historie og folkloristikk som utgangspunkt bidrar jeg med forelesning, fortelling, teater, spill og sang,

Ship o hoy!

 

 

Foto: Ørjan Bertelsen

 

 

 

 

Comments are closed.