Om aktørene i "Hurra for Roald Amundsen"

Maggen - Harriet Müller-Tyl

Harriet er kulturformidler og bor på Ås. Hun har også bodd og jobbet 20 år i Wien. Der utdannet hun seg både til musikalutøver og senere jazzsanger- og pedagog. Hun utgav flere album i både Østerrike og Tyskland, sang ved jazzfestivaler og var med i musikaler. Ved siden av å nå synge i showgruppa "Skrattvatten", "Harriet & Siw - kortreist jazz" og med sin egen jazztrio, komponerer, produserer og framfører hun musikaler med Ås musical club. Hun har sitt eget firma STEMMESKOLEN med 7 kor, gir sangtimer og organiserer konserter.
Les mer om Harriet på: www.harrietsynger.no

Hanna - Tone Holte

Tone er vokst opp i Oppegård og bor nå i Drøbak. Hun har i flere år arbeidet som kulturformidler - som skuespiller, faglitterær forfatter, dramatiker, forteller og foreleser. Hun har skrevet flere historiske spill, og bl.a. tatt for seg temaer som vikingtid, innvandring ( barfotjenter) og polarhistorie. Hun har utgitt flere CD-plater og faglitterære bøker. Tone har jobbet med innsamling av gammel sangtradisjon i Follo og Østfold, og funn av sanger om Amundsen er utgangspunktet manuset hennes til denne forestillingen Tone har også jobbet med research og scenografi til "Hurra for Roald Amundsen" sammen med Anne-Lise Wego .
Les mer om Tone på: www.roskva.no

Else - Lillibeth Lunde

Lillibeth bor i Oslo og har i mange år jobbet frilans som kulturformidler. Hun var ansatt i NRK 1975- 2004, fra 1990 i Barneradioen. Hun har lang erfaring som sanger, konferansier og skuespiller. Lillibeth var sentral i Økern Parkteater, har underholdt med "Lunsj og lyrikk" og "Eventyrfortellerteaterstund" på Det Norske Teatret. Hun deltok også i "North Wind, der fire norske fortellere formidlet norrøne myter for engelske skolebarn. Har gitt ut CD-plater/ kassetter / LP-er med viser, regler og fortellinger for barn og med Prøysen-stoff.